top of page

ABOUT

Evy Hachmang is een fotografe en documentairemaakster uit Den Bosch. Sinds 2019 publiceert ze haar werk onder de naam Studio Evy Hachmang, maar haar interesse voor het vak gaat veel verder terug. Op 13 jarige leeftijd maakte ze haar eerste stop-motion filmpjes met een wegwerpcamera en vanaf dat moment vormde fotografie de rode draad in Evy’s leven. 

 

Ook tijdens haar reis door Zuidoost-Azië waren Evy en haar camera’s (want we spreken intussen van meerdere) onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tussen de rijstvelden en tempels leerde ze zichzelf alle ins en outs van digitale en analoge fotografie aan. Tegelijkertijd gebeurde daar precies hetgeen waar haar vrienden haar voor gewaarschuwd hadden: ze werd verliefd. Gelukkig voor hen was het geen Australische surfer, maar het idee van documentaires maken waar Evy vlinders van kreeg. Dat ze bij terugkomst opnieuw de schoolbanken in dook om Audiovisual Design te studeren, was dan ook geen verrassing. In 2022 studeerde ze af en stortte ze zich volledig op haar eigen Studio.

 

Evy’s werkwijze laat zich omschrijven als mensgericht, verbindend en puur. Met haar producties biedt ze anderen een verfrissende blik op zichzelf en hun omgeving. De documentaire Mem, die ze in 2021 publiceerde, is daar het levende bewijs van. In deze indrukwekkende film volgt ze haar moeder, die een preventieve borstoperatie ondergaat. Zowel het veranderende zelfbeeld als de bijbehorende emoties weet Evy hierin haarfijn vast te leggen.

 

Naast het serieuze werk vindt ze het ook heerlijk om te experimenteren met nieuwe ideeën. Om deze reden startte ze samen met grafisch ontwerper Job van Suijdam Studio Arbeit. In deze vrijplaats ontwerpen en produceren ze elke drie maanden een gelimiteerde oplage duurzame t-shirts met een verhaal. De bedrukking gebeurt middels een speciale zeefdruktechniek en de ontwerpen zijn het resultaat van hun creatieve uitspattingen. 

EDUCATION

2012 - 2016 

GRAPHIC DESIGN - SINT LUCAS BOXTEL

2018 - 2022

AUDIO VISUAL DESIGN - WILLEM DE KOONING

bottom of page